În această după-amiază, pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Hobaia. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, un autocamion și o ambulanță SMURD.
La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la nivelul mai multor anexe și la acoperișul casei. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului.
Din nefericire, în anexe au fost surprinse și animale (4 porci și un câine) și aproximativ 100 de păsări de curte, care nu au mai putut fi salvate.

În urma incendiului, au ars anexele pe o suprafață de aproximativ 200 mp și bunurile din interior, în jur de 50 mp din acoperișul casei, 25 t de lemne de foc și 6 t de cărbuni. Din cauza cantității mari de lemne, în acest moment pompierii încă acționează pentru a se asigura că nu mai există niciun pericol.
Cauza probabilă a producerii incendiului a fost scurtcircuitul.

Informare preventivă: cum să preveniţi un incendiu de natură electrică!

1. Verificaţi instalaţia electrică!
Atunci când vă mutaţi într-un imobil, este foarte important să verificaţi cu atenţie
instalaţia electrică. La o instalaţie veche există riscul de incendiu sau de avariere a aparatelor electrice din casă.
2. Nu improvizaţi!
Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului
unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurt circuit sau o descărcare de curent.
3. Nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite!
În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, va trebui să cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. De asemenea, trebuie să acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză.
4. Nu suprasolicitaţi o priză!
Unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.
Avertismentul vizează mai mult electrocasnicele de putere electrică mare (frigider, maşină de spălat etc.).
5. Marcaţi fiecare priză!
Dacă nu sunteţi singurul locatar al spaţiului respectiv, este foarte important să cunoașteți tipul prizei. Un electrician vă va indica tensiunea electrică (de obicei prizele standard din locuinţe sunt de 220 V) precum şi tipul prizei: cu împământare sau fără împământare. În momentul în care conectaţi un consumator mare la o priză fără împământare, există riscul ca surplusul de curent să ducă la arderea aparatului sau la electrocutarea celor din jur.
6. Folosiţi aparatele corespunzător!
Este foarte important să folosiţi aparatele electrice şi electrocasnice conform manualului de instrucţiuni. În cazul în care sesizaţi că produsul respectiv şi-a schimbat parametri de funcţionare, se încălzeste foarte repede sau emană un miros de ars, scoateţi-l imediat din funcţiune şi adresaţi-vă unui specialist.