În această după-amiază, în localitatea Putineiu au ars aproximativ 70 de hectare de miriște și circa 5 hectare dintr-un lan de grâu.

La fața locului au intervenit, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu și ISU Teleorman, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o cisternă. Incendiul a fost stins după aproximativ două ore și a fost provocat, cel mai probabil, de un foc în aer liber lăsat nesupravegheat.

Folosirea focului deschis în apropierea terenurilor agricole, fără respectarea prevederilor legale și adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu, este o acțiune periculoasă, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul înconjurător.

Incendiile se pot extinde într-un timp foarte scurt, pot afecta culturile agricole, locuințele, fondul forestier sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.

Potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă.

Pentru a evita producerea arderilor necontrolate, facem apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor. Le reamintim faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă”, precizează ISU Giurgiu.

(Jurnal)