Incendiu aseară la Cucuruzu, în județul Giurgiu… O casă a ars din temelii, dar proprietarii s-au salvat la timp!

0
678

Aseară, casa unei familii din localitatea Cucuruzu a luat foc.  Proprietarii au reușit să iasă din locuință la timp și au cerut ajutor echipelor de pompieri. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurt circuit.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o cisternă, sprijiniți cu o cisternă  de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Răsuceni.

Aceștia au constat faptul că incendiul se manifesta violent, atât la nivelul acoperișului, cât și în interiorul locuinței. Din nefericire incendiul s-a extins și casa a ars în mare parte, pagubele fiind însemnate.

 


                      Pentru a preveni astfel de evenimente, se recomandă:
  • Nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher. Firele introduse direct în priză, pe lângă pericolul electrocutării, nu asigură un contact bun şi provoacă încălzirea excesivă a conductorilor electrici;
  • La suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
  • Nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici (frigidere, radiatoare, plite electrice, boilere, calorifere, aeroterme etc.) din acelaşi prelungitor sau priză, în acelaşi timp. Conductorii se încălzesc (mai ales în zona contactelor priză-ştecher) şi izolaţia se topeşte, producând scurtcircuitul;
  • Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
  • Nu faceți improvizații la instalația electrică.
                                                                                                     Foto: ISU Giurgiu (Jurnal)