Ziua de sâmbătă a început devreme pentru pompierii giurgiuveni, prima intervenție fiind la un incendiu ce se manifesta la o locuință în satul Câmpurelu. La incendiu s-au deplasat, conform informațiilor ISU Giurgiu, o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de la Garda Colibași, precum și o autospecială de stingere cu apă și spumă de la  Punctul de Lucru Greaca. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. 

Odată cu orele prânzului, s-a dezlănțuit „iadul” pentru lucrătorii ISU. Prima alarmă, un incendiu de vegetație uscată în localitatea Dobreni, la care a intervenit Garda Colibași. 

Doar cincisprezece minute mai târziu, tot vegetația uscată a dat de furcă pompierilor de la Punctul de Lucru Călugăreni, care au fost solicitați în localitatea Mogoșești, comuna Adunații Copăceni. 

Tot la incendii de vegetație uscată au fost chemați, simultan, în două locuri, la ora 13,46: localitatea Bâcu (la care au intervenit cei de la Detașamentul Bolintin Deal), și în localitatea Gratia (Jud. Teleorman), la care a intervenit Garda Roata de Jos. 

Pompierii de la Detașamentul Bolintin Deal au fost chemați, 12 minute mai târziu, la un alt incendiu de vegetație uscată în Ogrezeni. 

De departe, printre cele mai grele intervenții de azi a fost cea de la Ghimpați, incendiu de vegetație uscată, unde ardeau două hectare de vegetație și miriște, cu posibilitatea de propagare la pădurea din apropiere și la o cultură de floarea soarelui. 

Tot o suprafață mare de vegetație și gunoi a ars și în Bolintin Deal, unde, pentru hectarul cuprins de flăcări depalsându-se tot pompierii Detașamentului Bolintin Deal. 

Pompierii fac apel, din nou, la populație, să nu mai incendieze terenurile agricole după finalizarea lucrărilor agricole (pentru curățarea, mai rapidă, a terenurilor), și nici să nu mai arunce la întâmplare obiecte care pot produce incendii (sticle, în special). 

(Jurnal)