Încă un proiect aprobat pentru Primăria comunei Adunații Copăceni-modernizarea și eficientizarea energetică pentru noua școală din comună

0
376

Miercuri, 28 decembrie, pe lista proiectelor finanțate în județul Giurgiu, prin programul de eficiență energetică pentru clădiri publice, finanțate din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se numără și Școala Gimnazială nr.1 din Adunații Copăceni, care va primi o finanțare de 2,74 milioane de lei.

Daniel Rusu a primit vestea cu multă încântare, după multele vești bune primite în ultima lună de zile. Acesta spunea: „Ca o încununare a tuturor eforturilor de peste an, aseară ne-a fost aprobat proiectul pentru modernizarea și eficientizarea energetică pentru noua școală din Adunații Copăceni.

Acest lucru presupune ridicarea standardelor de eficiență energetică prin anvelopare, refacerea sistemului de încălzire, montarea de panouri fotovoltaice, geamuri tripan, etc, astfel încât să oferim copiilor noștri cele mai înalte condiții de a-și desfășura activitatea școlară.”

Dacă până acum, an de an eram nevoiți să reparăm și să improvizăm, prin acest proiect vom reuși să ridicăm la maximum standardul de viață și educație al copiilor ce învață în această școală. Ca să vă dăm un singur exemplu, vechile țevi de încălzire din fier vor fi înlocuite de sisteme moderne de încălzire, oferind copiilor confortul maxim, iar pentru administrație, reducerea substanțială a cheltuielilor”, declara edilul comunei, Daniel Rusu.