Încă un proiect aprobat pentru comunitatea din comuna Frătești: construirea de piste de biciclete și realizarea de stații de încărcare a automobilelor electrice

0
684

Pentru locuitorii comunei Frătești, veștile bune se țin lanț. Miercuri, 9 noiembrie, Guvernul Ciucă a aprobat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), finanțare pentru încă un proiect ce se va derula în comuna giurgiuveană: construirea de piste de biciclete pe strada principală din localitatea Frătești și realizarea a două stații de încărcare a automobilelor electrice.

La nivel județean, încă 15 obiective de investiții din județul Giurgiu, vor primi finanțare în valoare totală de 121 de milioane de lei.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 14 proiecte noi, în valoare de aproape 100 de milioane de lei, pentru care au depus cereri de finanțare 11 unități administrativ-teritoriale din județul Giurgiu, printre care și Primăria comunei Frătești.

În cadrul proiectului, pe lângă pistele de biciclete ce se vor construi pe  DC 114, pe strada principală din localitatea Frătești, se vor realiza și două stații de încărcare a automobilelor electrice.

Aprobarea proiectului „Modernizare piste de biciclete pentru facilitatea mobilității alternative nepoluante pe DC 114 în comuna Frătești” în valoare de 2.190.896,86 lei este încă un motiv de mândrie pentru administrația locală condusă de primarul Gabriel Pană.

Proiectul va avea data de începere cel mai probabil în primăvară viitoare, în acest moment urmând licitația și alte proceduri administrative”, ne declara reprezentantul Primăriei Frătești, Nicolae Copăceanu.

La nivel județean, pentru „Valul Renovării” au fost aprobate proiecte care vizează construirea de piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice sau realizarea de planuri urbanistice, precum și pentru modernizarea și dezvoltarea sistemului de transport public în municipiul Giurgiu și zona sa metropolitană cu impact asupra reducerii poluării și creșterii siguranței rutiere, prin achiziția de autobuze și microbuze electrice.

(Jurnal)