După ce vineri, 25 ianuarie, un bărbat în vârstă de 66 de ani, din comuna Gostinari, a decedat, în Capitală, ca urmare a gripei, astăzi alți trei bărbaţi în vârstă de 40, 49 şi 93 de ani din judeţele Giurgiu, Brăila şi respectiv Bucureşti, precum şi o femeie de 87 de ani din judeţul Iaşi au murit din cauza aceluiași virus, numărul total al deceselor ajungând astfel la 43. Cu toţii sufereau şi de alte boli şi nu erau vaccinaţi antigripal.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, o femeie în vârstă de 87 de ani din judeţul Iaşi a murit din cauza virusului gripal tip A. Victima suferea şi de alte boli, nefiind vaccinată antigripal. Decesul a fost înregistrat în data de 27 ianuarie.

De asemenea, printre victime se află şi un bărbat de 49 de ani, din judeţul Brăila, care a fost confirmat cu virus gripal tip A şi avea şi alte condiţii medicale preexistente.

O altă victimă este un bărbat de 93 de ani din municipiul Bucureşti, de asemenea având şi alte probleme de sănătate. Decesul a fost înregistrat pe 25 ianuarie.

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, în data de 24 ianuarie, a murit şi un bărbat de 40 de ani din judeţul Mureş. Acesta avea şi alte condiţii medicale preexistente.

Niciuna dintre cele patru persoane nu era vaccinată antigripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că România este în pragul unei epidemii, precizând însă că pentru a putea fi declarată stare de epidemie trebuie ca săptămâna aceasta numărul cazurilor diagnosticate de gripă să fie mai mare decât cel estimat. Sorina Pintea a spus că va face publice datele marţi.

Contactați telefonic, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Giurgiu au declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, că giurgiuveanul de 40 de ani, decedat din cauza gripei în cursul zilei de astăzi, figura ca neasigurat, fără medic de familie, era originar din Bolintin Vale și fusese internat la Spitalul Universitar din Capitală.

(Jurnal)