Încă o duminică de proteste în București și în alte orașe din țară

0
215

Pentru astăzi,  începând cu ora 18.00, au fost anunţate proteste în mai multe oraşe din ţară. Acestea au drept teme principale modificările Legilor Justiției și modificările fiscale. 

La Timișoara, aproximativ 200 de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piața Operei din Timișoara.

Acţiuni de protest cu participare mai redusă, de circa câteva zeci de persoane, se înregistrau în această seară, la orele anunțate pentru începerea mitingurilor, şi în alte municipii, cum ar fi Ploieşti, Oradea, Craiova şi Alba Iulia. 

La Braşov, aproximativ 200 de persoane protestau în jurul orei 18,30, în faţa Prefecturii. Ei scandează lozinci împotriva Guvernului şi a PSD, iar pentru ora 19,00 a fost anunţată intenţia de a se deplasa în Piaţa Sfatului.

La Cluj-Napoca, aproximativ 300 de persoane protestează în Piaţa Unirii, împotriva noilor măsuri fiscale şi faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei. 

Aproximativ 150 de bucureşteni s-au adunat, în jurul orei 18,30, în Piaţa Victoriei, pentru un protest faţă de modificarea legilor justiţiei. 

Protestatarii sunt „înarmaţi” cu steaguri, pancarte, fluiere şi tobe. Ei scandează „PSD ciuma roşie!” „DNA să vină să vă ia!”, „Justiţie, nu corupţie”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „Jos Tăriceanu, Dragnea, Toader şi Doreanu”, „În democraţie, hoţii stau la puşcărie” sau „Demisia!”

Pe pancartele protestatarilor se găsesc mesaje ca „Dragnea, Tăriceanu, Tudose – incompatibili”, „Incompetenţii, inapţii, inadaptaţii”, „Românio, te iubesc. #golancă” sau „Campioană la stat paralel”. 

Potrivit unor manifestanţi, protestul este aprobat să se desfăşoare până la ora 21,00. 

(Jurnal)