În prima zi a lunii iulie, la Giurgiu au mai fost depistate pozitiv la COVID 19 două persoane. Este vorba despre două îngrijitoare de la after-school-ul „Albă ca Zăpada” din centrul municipiului. 

Acestea s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu pentru alte motive și, în momentul în care li s-a făcut testul rapid SarsCov2, acesta a ieșit pozitiv. Cele două îngrijitoare nu prezentau simptomatologie COVID 19. 

La acest moment, autoritățile (Direcția de Sănătate Publică Giurgiu) au stabilit că cele două au luat contact cu 13 persoane, fără a se preciza dacă printre acestea sunt și copii care ar fi putut frecventa after-school-ul.

Sursele „Jurnalului giurgiuvean” precizau că cele două persoane sunt o bucătăreasă și o îngrijitoare de la grupa mică. Bucătăreasa ar fi fost cea care a fost depistată pozitiv, la internare pentru o intervenție chirurgicală, iar îngrijitoarea face parte din persoanele contacți direcți. Printre cei aflați în izolare la domiciliu se numără și cei câțiva copii ce frecventau after-school-ul, dar și părinții lor. 

(Jurnal)