Șapte noi cazuri de coronavirus la „Gerota” , descoperite azi-noapte, unul dinre ele foarte grav. În total fostul șef de poliție a ajuns la 49 de victime” (oameni infectați: medici, pacienți și rude), dezvăluie Libertatea.

Crește numărul celor îmbolnăviți ”pentru că fostul polițist a mințit”, așa cum a declarat  astăzi dimineață un cadru medical care a dezvăluit noile îmbolnăviri pentru Libertatea.

Astfel, cele 7 cazuri noi, se adaugă la situația extremă a Spitalului MAI „Dimitrie Gerota”. Fostul șef adjunct al Poliției Capitalei și șef la două sectoare din București n-a spus că a fost în Israel, mai exact în teritoriile ocupate, din Palestina, și internarea lui  s-a transformat într-o sursă de infecție. Situația a fost agravată de faptul că managerul spitalului a fost ținut în ”Gerota”, deși se știa că e pozitiv, susțin surse din MAI pentru Libertatea.

Unul dintre cazurile de azi noapte are insuficiență respiratorie severă și a fost dus la spital cu CPAP-ul, aparat pentru suplinirea funcției respiratorii.

Pe teritoriul României, au fost confirmate până la acest moment 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire.

De asemenea, dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate și externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus ). Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

În perioada 17 martie, ora 08.00 – 18 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1.395 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 7.885 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

(Jurnal)