Inaugurarea primei stații regionale de pompieri din Ruse – investiție româno- bulgară

0
229

Conducerea Consiliului Județean Giurgiu a participat ieri, 23.09.2021, alături de secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, prefectul Districtului Ruse și înalți oficiali de la Sofia, la evenimentul prilejuit de inaugurarea Primei Stații Regionale de pompieri Ruse, al cărui partener lider este Consiliul Județean Giurgiu, iar partener 2 Direcția Generala de Protecție Civilă și Apărare Împotriva Incendiilor din cadrul Ministerului de Interne din Bulgaria.

„Proiectul a constat în reabilitarea a patru corpuri de clădire (garaj, spații administrative, spații pentru antrenament) și face parte din obiectivul “Investiții pentru o regiune sigură: Județul Giurgiu și Districtul Ruse” – ISR.

O investiție similară este în proces de construcție de către Consiliul Județean Giurgiu la sediul ISU Vlașca Giurgiu din strada Uzinei.

Secretarul Raed Arafat a efectuat și o vizită pe șantier, unde Arhitectul Șef al Județului Giurgiu, Yahia AR Dardari, i-a prezentat stadiul lucrărilor.

În cadrul aceluiași proiect vor fi achiziționate de către Consiliul Județean Giurgiu și echipamente specifice de intervenție pentru ISU Vlașca , în valoare de aproximativ 700.000 euro.

Investiția totală eligibilă a proiectului transfrontalier este de peste 5 milioane de euro, dintre care 98% fonduri nerambursabile” – informează Consiliul Județean Giurgiu.

(Jurnal)