Tiganila2.
George Ţigănilă
Nicolae-Barbu-Primaria-Giurgiu
Nicolae Barbu

Un banal proiect de hotărâre inclus pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de la finele săptămânii trecute (vineri, 3 martie), a reprezentat punctul de plecare al unui dialog de-a  anecdotic între consilierul PNL, George Ţigănilă, şi primarul Nicolae Barbu.

Proiectul se referea la predarea către Giurgiu Servicii Locale a decoraţiunilor de iarnă cu care a fost împodobit oraşul în perioada sărbătorilor, decoraţiuni ce au fost achiziţionate anul trecut.

”Până acum, unde au fost decoraţiunile astea?”  a întrebat iscoditor George Ţigănilă.

”Domnule consilier, aţi citit proiectul?” – a  întrebat aproape retoric Nicolae Barbu.

”Nu!” – a continuat cu o sinceritate debordantă Ţigănilă.

”Păi şi atunci, ce Dumnezeu, veniţi în şedinţa de Consiliu şi bateţi ”maidanul  aici… Dumneavoastră aţi aprobat anul trecut ca Primăria să achiziţioneze aceste ornamente..!” – i-a reamintit Nicolae Barbu, liberalului, ce  părea lovit de autism.

După acest schimb de replici, consilierul liberal, vizibil interesat doar de a-şi irita interlocutorul, şi nimic altceva, a abordat un alt subiect ce parcă îl obseda:

”Dom’ primar, aş vrea să vă întreb, dacă eu locuiesc într-un cartier şi vreau să închiriez în alt cartier un loc de parcare, se poate?”

Fără a se lăsa antrenat în provocarea făcută Nicolae Barbu a replicat: ”Domnule consilier, nu sunteţi un om de pe stradă, care nu este informat… Sunteţi consilier local şi ar trebui să fiţi informat, să ştiţi să daţi răspunsul oamenilor care v-au votat…” a conchis ferm primul edil.

”Noi, grupul consilierilor locali ai PNL, citim şi analizăm proiectele. Tocmai de aceea nu suntem de acord cu unele lucruri… În schimb, grupul de consilieri PSD ştiu (sic!) un singur lucru: DAAA!” – a punctat, la rândul său, cu sarcasm, George Ţigănilă. Răspunsul edilului şef însă nu a întârziat, într-o notă de ironie: ”Să înţeleg că grupul PNL, ca entitate, citeşte proiectele… Dumneavoastră însă nu le citiţi.

Şi astfel  primarul Nicolae Barbu,  a pus capăt jocului de-a alba neagra cu constatările aparţinând consilierului liberal,  George Ţigănilă.

(Jurnal)