Italia a învins-o miercuri, 16 iunie,  pe Elveția, cu scorul de 3-0, datorită „dublei” lui Manuel Locatelli (23 de ani, mijlocaș central), find prima echipă calificată în „optimile” Euro 2020.

Nu departe de stadion cineva plănuise însă ca meciul de la Roma să se încheie cu o dramă…

Portarul Donnarumma n-a mai fost de data asta spectator, ca-n debutul cu Turcia, având o dublă intervenție în fața lui Zuber.  Scorul a fost mărit până la finalul partidei prin Ciro Immobile, cu un șut din afara careului de „16” metri, și partida s-a încheiat cu  3-0 pentru echipa  Roso-Nero.

Astfel, Italia, cu 6 puncte într-o grupă în care două echipe pot face maximum 4, e prima calificată în „optimi” și aduce speranțe mari pentru un titlu european așteptat de mai bine de jumătate de secol.

Puțini însă știu că în timp ce italienii umpleau ”ațele” porții elvețienilor cu goluri, în afara terenului, o mașină capcană, cu bombă,  fusese plasată la doar câțiva kilometri de stadionul ”Olimpico” din Roma.

Bomba a fost în cele dn urmă dezamorsată fără a produce vreo explozie, victime sau stricăciuni. E al doilea incident de acest timp din ultimele două zile, după tânărul simpatizant ISIS care a vrut să sară în aer pe stadionul Puskas Arena.

(Jurnal)