În timp ce părinții mai multor copii din Giurgiu au făcut  sâmbătă 19 septembrie, un miting în fața Teatrului ”Tudor Vianu”, împotriva purtării măștilor, în școală, secretarul de stat Raed Arafat este foarte ferm în privința acestui lucru:  La poarta școlii, trebuie respectate regulile care se respectă și în școală – declara acesta.

În școală, copilul este supus unor reguli clare. Copiii respectă regulile în cea mai mare parte. (…) La poarta școlii, trebuie și părinții, și bunicii să păstreze aceeași regulă, altfel și pentru copil e foarte greu să explici de ce la școală trebuie să stea la 1,5 m și când iese nu mai respectă, pentru că cel care vine să îl ia nu respectă. 

Fără să generalizăm, poveștile care s-au văzut din anumite școli nu înseamnă că sunt la toate școlile”, a mai spus Arafat.

Să înțeleagă părinții că au de respectat reguli de distanțare, portul măștii și la poarta școlii. (…) Trebuie controlată situația respectivă prin informarea și educarea populației. Să respecte regulile și la poarta școlii, și copilul și adultul, a mai spus Raed Arafat la un post de televiziune.

Un alt protest faţă de purtarea măştii a avut  loc tot sâmbătă, în Piaţa Universităţii din Capitală,  participanţii având steaguri tricolore, purtând pancarde cu mesaje împotriva autorităţilor şi împotriva ”dictaturii sanitare”.

Participanţii au cerut , ca și în cazul celor de la Giurgiu, ”şcoli, nu lagăre”!,   manifestând împotriva purtării măştii de protecţie şi împotriva măsurilor de limitare a răspândirii pandemiei.

(Jurnal)