În timp ce alte județe se plâng de lipsa cadrelor de poliție, Schema de personal  a  IPJ Giurgiu este acoperită în proporţie de aproape 80%!

0
208

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu, Cătălin Ţone, a declarat luni, 19 februarie, într-o conferinţă de presă, că acoperirea cu personal a posturilor din instituţie s-a menţinut, anul trecut, la un nivel aproximativ egal cu cel din anul anterior, echilibrul fiind realizat prin „balansarea numărului pensionărilor cu încadrările din surse externe”, conform Agerpres.

În cursul anului 2017, am avut o fluenţă din punct de vedere al personalului, astfel încât, la data actuală, avem o acoperire de 78,55% a schemei de personal faţă de 79,09% în cursul anului 2016. Practic, ne-am menţinut la acelaşi nivel, avem o medie a vârstei poliţiştilor de 37 de ani şi 11 luni, ceva mai mare la ofiţeri, de 39 de ani şi nouă luni şi mai mică la agenţi, de 37 de ani şi şase luni. Vreau să vă informez că, la data actuală, se face procedura de încadrare a 11 agenţi, iar pentru ofiţeri şi personal contractual se vor face recrutări din surse externe. Practic, ne menţinem la acelaşi nivel în anul 2017 ca în anul 2016, balansarea fiind dată de numărul celor care au ieşit la pensie cu încadrările care s-au făcut din surse externe, precum şi de agenţii care au finalizat cursurile de specialitate”, a declarat Cătălin Ţone.

Pa menţine un grad de încadrare bun în IPJ Giurgiu, șeful polițiștilor giurgiuveni spunea că a nu a mai permis  plecarea în poliţiştilor giurgiuveni în alte judeţe.

„Practic, în aceste trei luni nu am aprobat nicio mutare, iar la aceasta se adaugă încercările noastre de a aduce în judeţ cadre giurgiuvene care muncesc în alte judeţe”, a mai spus Ţone.

Referindu-se la capitolul diisciplină, Cătălin Țone preciza că, în anul care a trecut, cinci ofiţeri şi cinci agenţi au fost recompensaţi prin avansare înainte de termen şi trei agenţi de poliţie au primit felicitări verbale sau scrise. El a nu a omis să mărturisească faptul că au fost şapte agenţi de poliţie ce au primit mustrare scrisă , iar  unul a suferit chiar  diminuarea drepturilor salariale pe o perioadă de trei luni.

 

(Jurnal)