Consilierii locali s-au întrunit, luni, 15 februarie,  în ședință extraordinară pentru aprobarea a trei proiecte de hotărâre care nu mai suportau amânare, unul vizând construcția nouă a spitalului județean de Urgență.  

Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi prevede aprobarea trecerii din domeniul public al municipiului în domeniul public al județului Giurgiu a unor suprafețe de teren. Acestea sunt necesare pentru includerea în proiectele pe care Consiliul Județean le are în pregătire pentru accesarea de fonduri externe nerambursabile în domeniul sănătății.

Este vorba despre două suprafețe de teren situate adiacent Vama Nouă.

Proiectele pe care intenționează a fi implementate vor fi: Spital Județean de Urgență Giurgiu, construcție nouă; Centru servicii paliative în regim de spitalizare continuă, sediu și bază tehnică, inclusiv dotare, Serviciu Județean de Ambulanță Giurgiu și Centru Județean de tratare cancer și radioterapie Giurgiu” (extras din proiectul de hotărâre).

Suntem ultima Primărie care depune documentația pentru un asemenea proiect. Altele au depus în perioada 2016-2020. Mi-aș dori foarte mult ca acest proiect să aibă rezultatul pe care mi-l doresc pentru cetățenii acestui oraș”, a menționat în acest context, primarul Municipiului, Adrian Anghelescu.

Proiectul de hotărâre a trecut de voturile consilierilor în unanimitate.

(Jurnal)