Scenariul roșu va aduce costuri suplimentare pentru familiile ce au copii. Este vorba despre cei care au vârsta între 6 și 12 ani neîmpliniți, deci care nu pot fi vaccinați împotriva COVID-19.

Potrivit hotărârii de Guvern adoptate săptămâna trecută, și copiilor le va fi condiționat accesul la anumite activități de prezentarea unui certificat verde – de testare ori trecere prin boală.

Astfel, părinții vor avea de suportat cheltuielile cu testarea anti-Covid a copiilor dacă vor să iasă cu ei la restaurant, la o petrecere pentru copii sau să îi ducă la un antrenament ori la o oră de înot la un bazin.

Digi24 a analizat prețurile testelor anti-Covid: cel mai ieftin test antigen, valabil 48 de ore, costă 60 de lei, iar cel mai ieftin test PCR, valabil 72 de ore, costă 180 de lei.

Copiii au astfel nevoie de test la piscină, la sala de sport (antrenamente), la restaurant și la petreceri.

Nu au nevoie să prezinte rezultatul unui test anti-Covid la școală sau la mall, cu excepția zonelor de servire a mesei din incinta  acestora și a locurilor de joacă din exterior.

Este important de știut că pentru a fi notat în aplicație, este nevoie de un test la o clinică. Nu se poate genera un certificat verde cu un test cumpărat de la farmacie – chiar dacă este omologat – și făcut acasă.

(Jurnal)