Un subiect sensibil a fost abordat în cadrul conferinței de presă susținute de cei doi membri fondatori ai Platformei Social Liberale, Ilan Laufer și Alexandru Coita: traseismul politic. Vizibil iritați de întrebarea pusă de un giurgiuvean, referitor la faptul că ambii au făcut parte din alte partide (Alex Coita, PNL și Ilan Laufer, PSD), cei doi au venit cu o explicație inedită pentru termenul de „traseism politic”:

„Este un termen inventat de politicienii vechi, pentru a-și ține oamenii în partid. Nu există așa ceva. Noi nu gândim în termenii aceștia, noi ne selectăm oamenii după competențe. Este constituțional să faci parte dintr-un partid sau altul, iar lumea politică trebuie să se așeze, pe niște baze sănătoase. Nu poți să obligi oamenii, să îi ții într-un partid sau în altul. Avem nevoie de un nou mod de a face politică, suntem în 2020, și politica este total diferită față de cea practicată acum 10 sau 20 de ani”, spunea Alex Coita.

De altfel, întreaga prezentare a platformei „România 10 în 10”, ce a avut loc înaintea conferinței de presă, s-a axat pe un tipar diferit de ceea ce erau obișnuiți giurgiuvenii: un format occidental, presărat cu mici anecdote, cu o comunicare directă cu publicul și cu idei inedite, promovate de către cei doi tineri politicieni.

(Jurnal)