Pe numele unui bărbat a fost întocmit dosar penal și emis ordin de protecție provizoriu după ce, pe fondul consumului de alcool, și-a agresat fizic părinții. Cu toate acestea, bărbatul în cauză a încălcat ordinul de protecție provizoriu emis de polițiștii giurgiuveni.

În ziua de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Colibași au fost sesizați de către o femeie de 55 de ani, din comuna Colibași, județul Giurgiu, cu privire la faptul că a fost agresată de către fiul său.

În temeiul sesizării, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Comana s-au deplasat la fața locului ocazie cu care au constatat faptul că, în data de 27.03.2020, în jurul orei 13.00, în timp ce se femeia se afla în grădina locuinței, a venit fiul său, iar pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a încercat să o strângă pe mama sa de gât. Femeia în cauză a reușit să fugă, însă fiul său a lovit-o cu un scaun în zona membrului superior.

Din discuțiile purtate cu soțul femeii, a reieșit faptul că în data de 26.03.2020, în jurul orei 19.00, în timp ce se afla la locuința comună, fiul său, pe fondul consumului de alcool, l-a agresat, lovindu-l cu pumnii în zona corpului, până când a intervenit un vecin care a reușit să aplaneze conflictul dintre cei doi.

Polițiștii au identificat bărbatul în cauză, aflat sub influența alcoolului, care a declarat faptul că a purtat discuții în contradictoriu cu părinții săi, însă fără a fi agresiv cu aceștia.

În cauză, polițiștii au întocmit  dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie, totodată fiind emis ordin de protecție provizoriu.

La data de 28 martie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Colibași au fost sesizați din nou de către femeia în cauză, cu privire la faptul că fiul său a încălcat prevederile ordinului de protecție provizoriu emis la data de 27.03.2020.

Astfel, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Comana s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au constatat faptul că în dimineața zilei de 28.03.2020, în jurul orei 05.00, în timp ce femeia se afla la domiciliul său din localitatea Colibași, împreună cu soțul său, l-au găsit în locuință pe fiul lor, pe numele căruia a fost emis ordin de protecție provizoriu, încălcând în acest sens măsurile de protecție stabilite.

Acesta a declarat faptul că s-a deplasat pentru circa 30 minute la domiciliu pentru a-și lua telefonul mobil, fără a avea vreo altercație cu părinții săi, părăsind locația și întorcându-se la domiciliul temporar comunicat cu ocazia emiterii ordinului de protecție provizoriu, fapt confirmat și de către părinții persoanei în cauză.

În cauză, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare a măsurilor prevăzute în ordinul de protecție provizoriu.

Un alt bărbat este cercetat de polițiștii giurgiuveni după ce și-a agresat fizic tatăl. Pe numele acestuia a fost emis ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.

În ziua de 28 martie a.c., ora 20.00, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Comana au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat, din comuna Comana, județul Giurgiu, cu privire la faptul că un vecin fost agresat de către fiul său.

În temeiul sesizării, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Comana s-au deplasat la fața locului, iar în urma verificărilor efectuate au constatat faptul că în data de 28 martie a.c., în jurul orei 19.30, în timp ce bărbatul se afla în curtea locuinței sale, pe fondul unor neînțelegeri, a avut un conflict spontan cu fiul său.

În urma conflictului, bărbatul a fost lovit de către fiul său cu pumnul în zona ochiului stâng, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

De asemenea, în conformitate cu prevederile Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice cât și a Ordinului M.A.I. nr. 146/11.12.2018, privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști, pe numele bărbatului agresiv a fost emis ordin de protecție pe o perioadă de 5 zile.