Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) transmite că pesta porcină evoluează în 108 localităţi din 16 judeţe, inclusiv la Giurgiu, cu 493 de focare, potrivit Mediafax.  

În total au fost stinse 752 de focare, după cum urmează:

24 în județul Satu Mare; 2 în județul Dâmbovița (dintre care unul într-o exploatație de tip A); 20 în județul Buzău (dintre care unul într-o exploatație de tip A);3 în județul Maramureș; 124 în județul Brăila (dintre care 7 în exploatații comerciale); unu în județul Dolj; 3 în județul Vrancea; 53 în județul Bihor; 117 în județul Ialomița; 9 în județul Ilfov; 27 în județul Giurgiu; un focar în județul Argeș; 6 în județul Olt; 17 în județul Galați; 6 în județul Teleorman; 92 în județul Constanța; 103 în județul Călărași (dintre care unul într-o exploatație comercială); 3 în județul Timiș; un focar în județul Sălaj; 136 în Tulcea; un focar în Arad; 2 în județul Covasna şi un focar în județul Bacău.

După cum observați, deși DSVSA Giurgiu declară că problemele legate de cazurile de pestă porcină, la noi în județ, au fost înlăturate, datele  furnizate public  de Autoritatea Sanitar Veterinară de la București spun cu totul altceva, ceea ce ar trebui să dea de gândit oficialilor din fruntea Prefecturii Giurgiu. 

Conform acelorași surse, în alte 5 județe există doar cazuri la mistreți ( cu 1,325 de cazuri de mistreţi existente). Au fost eliminaţi în total 365.591 de porci afectați de boală.

(Jurnal)