actiuni-august-politia-locala-giurgiuDirecția Poliției Locale Giurgiu ne-a informat, la solicitarea noastră, prin vocea directorului executiv adjunct, Mihăiță Penciu, că în perioada 1iunie – 31 iulie, instituția pe care o reprezintă a primit un număr de 55 de sesizări/petiții, din care 46 au fost depuse de cetățenii municipiului, 3 de către persoane juridice, 3 de către instituții de pe raza municipiului, iar 3 de către Asociații de locatari.

În ceea ce privește problematica celor sesizate, vă informăm că 9 au ca obiect probleme privind disciplina în construcții, 9 sesizează probleme de natura tulburării liniștii și ordinii publice, 8 sesizează încălcarea normelor rutiere, 4 se referă la probleme de mediu (depozitarea necontrolată a deșeurilor), 4 sesizează existența câinilor comunitari, iar o singură sesizare se referă la încălcarea normelor legale privind fumatul în spații publice. De asemenea, 20 din aceste sesizări/petiții au avut ca obiect diverse alte probleme, unele dintre acestea excedând sferei de competență a poliției locale, de aceea au fost redirecționate către instutuțiile competente. Nu în ultimul rând, în urma verificărilor din teren, 13 dintre aceste sesizări/petiții nu s-au confirmat ca fiind reale, ne-a mai precizat Mihăiță Penciu. 

Totodată, am mai fost informați că fiecare fiecare dintre petiționari primește răspuns în legătură cu problema sesizată și modalitatea soluționării ei, respectându-se prevederile legale. 

Poliția Locală Giurgiu primește zilnic, la orice oră din zi și din noapte, sesizări telefonice, prin Dispeceratul instituției, care sunt repartizate, în mod operativ, către echipajele mobile ale instituției, spre competentă rezolvare. Menționăm că aceste sesizări telefonice nu au fost incluse în analiza de mai sus, fiind de ordinul zecilor, în 24 de ore. Activitatea noastră se desfășoară în interesul comunității locale, exclusiv pe baza și în executarea legii, precum și a actelor autorității deliberative a municipiului și a celei executive a administrației publice locale,  a mai precizat directorul executiv adjunct al Direcției Poliției Locale Giurgiu, Mihăiță Penciu.

(Teodora Nicolau)