Tot mai des, în comunicatele de presă ale reprezentanţilor MAI (Poliţie, Jandarmerie) apar cazuri de persoane, tineri în special, care sunt surprinşi fie la volan, fie în zone din oraş, cu substanţe interzise asupra lor sau, mai rău, după ce le-au consumat.

Astfel, conform unui comunicat transmis către presa locală de către reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Giurgiu, doar în cursul lunii iulie, pe timpul unor misiuni de patrulare, şapte tineri giurgiuveni au fost prinşi având asupra lor substanţe interzise: ţigări confecţionate manual – joint-uri, pastile, dar şi plicuri ce conţineau fragmente vegetale, de diferite culori. Toate cazurile au fost constatate în municipiul Giurgiu, iar tinerii implicaţi au vârste cuprinse între 21 şi 27 de ani.

Aceştia au atras atenţia echipajelor prin comportamentul agitat şi prin faptul că au încercat să evite întâlnirea cu jandarmii. Într-unul din cazuri, un echipaj al ambulanţei a solicitat sprijin din cauza agresivităţii a 2 persoane, care împiedicau acordarea ajutorului medical.

Cei şapte s-au ales, deja, cu dosare penale, pentru săvârşirea infracţiunii de  “cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, cumpărare sau deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”, iar „marfa” găsită asupra lor (plicuri cu fragmente vegetale, ţigări confecţionate manual, pastile de culori diferite) a fost confiscată şi predată lucrătorilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu.

(Jurnal)