În  zilele de 17 şi 18 februarie,  poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace aparţinând unor firme de transport internaţional.

Cu ocazia controlului efectuat asupra a doua autocare şi a unui autocamion, poliţiştii de frontieră au descoperit, în calele acestora şi în remorca autocamionului, cantitatea totală de 6.948 articole textile şi încălţăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetăţeni turci şi un cetăţean român, cu vârste cuprinse între 38 şi 56 de ani, şoferi ai mijloacelor de transport internaţional. Cei trei au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazare din Turcia şi Grecia, cu scopul de a le comercializa şi nu deţineau documente de provenienţă pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 399.300 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice ori similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare.

(Jurnal)