În cursul săptămânii viitoare, după cum ne spunea directorul Direcției de Asistență Socială Giurgiu, Viorica Bănescu, vor începe să ajungă, la Giurgiu, alimentele (ajutoare alimentare) achiziționate prin Programul Operațional POAD. 

De luni, 27 iulie, așteptăm să primim produsele alimentare. Vorbim despre 2100 de pachete pentru următorii beneficiari: persoanele beneficiare ale venitului minim garantat: 289 de persoane, persoanele beneficiare de alocația de susținere a familiei: 989 de persoane. În total, vorbim de 1278 de persoane. Restul de pachete – 822 – vor fi distribuite către persoanele cu handicap, gradele I și II”, ne preciza directorul Viorica Bănescu. 

Un pachet, a cărui valoare este de 153 de lei, va conține următoarele alimente: 5 kg făină, 4 kg mălai, 800 gr paste făinoase, 4 litri ulei, 2 kg zahăr, 4 kg orez, 5 bucăți conservă de carne de vită, 3 bucăți conservă de carne de porc, 5 bucăți pate de porc, 2 cutii compot de fructe, 1 borcan gem de fructe, 1 borcan gem de fructe dietetic. 

Deocamdată nu s-a stabilit locația de unde vor fi distribuite aceste pachete. Alimentele vor fi depozitate la Piața de Pește, întrucât este una dintre locațiile cele mai adecvate pentru depozitarea acestora. 

Pentru ridicarea pachetelor, persoanele beneficiare (venit minim garantat sau alocații de susținere a familiei) au la dispoziție 45 de zile de la data ce va fi anunțată de către conducerea DAS Giurgiu. În caz contrar, pachetele vor fi redistribuite către alte categorii de persoane vulnerabile. 

(Jurnal)