În comuna Oinacu, Ziua Eroilor neamului s-a desfășurat cu mult fast și emoție. Primarul Fabian Țârcă a fost principalul organizator al evenimentului  

0
433

În ziua de ”Înălțarea Domnului” și totodată a comemorării eroilor  neamului, primarul comunei Oinacu, Fabian Țârcă, a organizat o ceremonie dedicată celor două importante evenimente. La puțin timp după încheierea acestui moment, primarul Fabian Țârcă a făcut o scurtă declarație, ce a fost postată și pe pagina sa de facebook.

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare şi în aer liber

An de an, la 40 de zile după sărbătoarea Învierii Domnului, creștinii ortodocși au o altă sărbătoare importantă: Înălțarea Domnului. Totodată, aceasta este consacrată și comemorării eroilor neamului, care și-au dat viața, de-a lungul istoriei, pentru libertatea, suveranitatea și unitatea neamului românesc.

Astăzi, la Monumentul Eroilor din curtea Primăriei Oinacu, dar și la cel de la Școala din Braniștea, am fost prezent, alături de locuitori ai comunei, atât cei mai în vârstă, dar mai ales alături de cei tineri, elevi ai Școlii Gimnaziale Oinacu, cu dorința  comemorării eroilor noștri.

Primarul comunei Oinacu a  făcut și câteva  precizări asupra cadrului în care s-a desfășurat  acest eveniment:  Astfel, au fost oficiate slujbe de pomenire pentru cei căzuți la datorie, iar cei mici ne-au amintit, prin versuri și cântece, că nu trebuie să uităm de sacrificiul suprem făcut de înaintași, iar noi, cei mai mari, am depus coroane de flori, ca semn de cinstire adus eroilor români.

La finalul declarației sale, primarul comunei Oinacu,  Fabian Țârcă,  a adresat  concetățenilor săi și totodată tuturor giurgiuvenilor din județ, tradiționalul și creștinescul ”Hristos s-a înălțat!”

 (Jurnal)