Sâmbătă, 23 iulie, a fost cea mai fierbinte zi din această vară, în România. Temperaturile au atins în multe locuri din țară și 41 de grade, care la nivelul solului au ajuns și la 70 de grade!!

În ciuda acestora la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Giurgiu, din cadrul Spitalului județean de Urgență Giurgiu – după cum ne declara asistenta șefă, Diana Ionescu –, nimeni nu a solicitat intervenția cadrelor din acest serviciu, ca de altfel în toată săptămâna care abia s-a încheiat.

Asta dovedește faptul că giurgiuvenii au înțeles să se conformeze recomandărilor cadrelor medicale, ale celor de pe Ambulanță sau din cadrul ISU, de a circula cât mai puțin la orele amiezii, de a se hidrata cât mai mult și de a evita expunerea la soare.

A crescut în schimb numărul cazurilor de agresiuni fizice, ceea ce demonstrează că temperaturile ridicate au generat o ridicată nervozitate în rândul unor cetățeni, conducând deseori la conflicte, în care victimele au avut de suferit o serie de traumatisme.

Totodată a crescut numărul accidentelor în gospodărie, mulți prezentându-se la serviciul de urgență cu tăieturi, înțepături, răni și plăgi deschise survenite în urma unor activități desfășurate la domiciliu.

Conform aceleiași surse, o parte importantă  celor ce au solicitat intervenția UPU, s-au prezentat aici cu  tăieturi în sticlă spartă, de obicei de pe plajele neamenajate din Municipiu și județ.

(Jurnal)