
Deși afară se înregistrează temperaturi chiar și de peste 35-36 de grade, drumarii giurgiuveni își continuă lucrările de reparații în locurile afectate din județ.
Așa cum ne spuneau reprezentanții conducerii Direcției Județene de Transport, Administrarea Drumurilor Județene și Control Trafic (DJTADJCT) Giurgiu, subordonată Consiliului Județean Giurgiu, în ciuda caniculei instalate în tot județul Giurgiu, ce la un moment dat chiar a impus restricții pe drumuri, autovehiculelor mai grele de 7,5 tone, lucrările pe șoselele județene sunt continuate.
La acest moment avem de frezat o porțiune în zona comunei Gogoșari, pe 504 A – ne spunea Marin Grama, șeful Serviciului Control Trafic din cadrul Direcției.
Urmează ca joi, 27 iunie 2024, să turnăm covor asfaltic…Deci , așa cum vă spuneam, am frezat marți, 25 iunie, și miercuri, 26 iunie… Sunt porțiuni mai mici pe care trebuie turnat manual, nu putem lucra cu finisorul, de aceea am decis ca lucrul acesta să îl facem joi…
Solicitat să ne spună ce se întâmplă cu vegetația de pe marginea drumurilor județene, Marin Grama ne-a spus că în toată această perioadă a fost cosită vegetația adiacentă drumurilor județene.
Întorcându-mă la lucrările de reparații vreau să precizez că marți, am fost prin zona Oncești – Radu-Vodă, inventariind ambele sensuri, și miercuri, începem să frezăm mecanic cu un utilaj multifucțional UNIMOG, de la Radu-Vodă spre Răsuceni.
De asemenea, tot marți, o echipă a fost trimisă să vadă ce se întâmplă cu indicatoarele rutiere de pe DJ 603, în zona Uzunu-Schitu, unde au fost trântite de ultima vijelie… Oamenii noștri le-au ridicat, au înlocuit țevile care au fost îndoite, pe cele afectate de furtună și acum lucrurile au reintrat în normal.
Astăzi (n.red. – 26 iunie) am primit o atenționare de la reprezentanții CFR, că zonele unde drumurile județene traversează calea ferată, nu sunt semnalizate complet, având la rândul lor, lipsă de indicatoare rutiere. Este vorba despre drumurile județene, adiacente căii ferate, Giurgiu-București…În consecință vom da comandă să le completăm, atât la Comana, în pădure, la Mihai Bravu cât și în zona Băneasa, pe DJ 411 și DJ 413.
Întrebat cum se descurcă salariații la aceste temperaturi ridicate, de afară, Marin Grama ne-a spus:
Au fost achiziționate cantități suficiente de apă plată pentru ca muncirtorii să se poată hidrata…Avem frigidere la garaj în care ținem apa plată. În fiecare după-amiază, la sfârșitul programului de lucru, umplem frigiderele, iar în fiecare dimineață băieții își iau apă rece, cel puțin câte 2 litri, de fiecare angajat.
Evident că în această perioadă caniculară, programul a fost și el adaptat la condițiile de afară…El este mai scurt, ca să nu intrăm în zona de caniculă a zilei. De aceea, eventual, plecăm la lucrări mai devreme, chiar la ora șase dimineața – ne-a mai precizat reprezentantul DJTADJCT Giurgiu, Marin Grama.
(Florian Tincu)
Foto: Arhivă