În ciuda anchetei ANI şi a unei decizii judecătoreşti. Cine are interesul “să rătăcească” dosarele primarului comunei Clejani, Florin Nidelea?! (II)

0
1015

Despre dosarul şi despre hotărârea ANI cu privire la primarul din Clejani, Florian Nidelea, publicaţia noastră a scris, recent. Este vorba despre o incompatibilitate a acestuia, mai cu seamă despre faptul că, la acest moment, există o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care menţine hotărârea atacată, în 2015, de către Nidelea.

Iată ce scrie, pe scurt, în sentinţa pronunţată în anul de graţie 2015: „Decizia nr. 1146 din 12 martie 2015. Respinge recursul declarat de Nidelea Florin şi Nidelea Gheorghiţa împotriva sentinţei nr. 3520 din 13 noiembrie 2013 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 12 martie 2015.”

Cu toate că, aşa cum observaţi,  există o sentinţă definitivă şi irevocabilă, onorabilul primar  Florian Nidelea îşi vede nestingherit de treabă. Mai mult, stimabilul a avut chiar  tupeul ca, în anul 2016, la alegerile locale, să se înscrie din nou în cursa pentru Primărie, funcţie pe care  a câştigat-o.  Cum susţin unele voci, cu 105%!  Asta în condiţiile în care, conform sentinţei , timp de 3 ani, nu avea voie să ocupe nicio funcţie aleasă, şi nici să candideze.

Mai mult, pentru  ca dosarul cu decizia ÎCCJ, în urma anchetei ANI să fie în continuare cu discreţie rătăcită prin sertare, se aude că  pe postul de subprefect s-ar dori aducerea  ginerelelui stimabilului primar, Nidelea. Curat murdar 

Referitor la aceste aspecte, prefectul judeţului, Lavinia Crişu, a declarat, pentru Jurnal Giurgiuvean: “Nimeni nu are intenţia ca acest dosar sau această hotărâre de instanţă să nu fie pusă în aplicare. Din câte cunosc, domnul primar Nidelea este ales în mod legal, dacă era altfel, ar fi trebuit să se autosesizeze organele în drept. Eu nu cred că vorbim despre vreo ilegalitate în acest caz. Cât despre aducerea ginerelui domnului Nidelea pe funcţia de subprefect, nu eu, prefectul, numesc subalternul direct. Asta este treaba Guvernului, nu a mea. Nu cunosc nimic despre aceste acuzaţii”, a mai  precizat Lavinia Crişu.

În concluzie cine  are interesul să rătăcească dosarul primarului comunei Clejani şi să nu pună în aplicare o decizie a Înaltei Curţi…?  Poate că în urma adresei pe care dorim să o înaintăm organelor abilitate de la nivel central, vom dezlega misterul acestui caz.

(Jurnal)