Întrebați care sunt domeniile în care ar alege să-și deschidă un business, cei mai mulți din grupul unor tineri supuși unui studiu , au optat pentru Alimentație (  HoReCa), Vânzări, Agricultură și Educație – Training.

Statutul de antreprenor păstrează în continuare o aură de miraj pentru o parte din ce în ce mai mare dintre români. Deși sunt conștienți că nu este neapărat ușor, ba dimpotrivă, visează ca, la un moment dat, să-și deschidă propria afacere sau să lucreze ca freelanceri. Iar această dorință este generată, în principal, de o nevoie mai mare de libertate și autonomie. Cu toate acestea, doar 12% dintre participanții la acest studiu sunt, în prezent, antreprenori sau freelanceri”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Atunci când vine vorba de avantajele vieții de antreprenor, 7 din 10 români pun pe primul loc faptul că ar putea să lucreze într-un domeniu de care sunt cu adevărat pasionați. Alte ”beneficii” menționate de aceștia sunt libertatea de a-și alege singuri echipa cu care să lucreze, faptul că nu ar avea șefi sau că ar câștiga mai mulți bani.

Doar 37% cred că statutul de antreprenor le-ar oferi mai mult timp liber pe care să-l petreacă alături de familie și de prieteni.

(Jurnal)