În ultima săptămână, așa cum se menționa într-un material anterior, mai multe unități școlare din Giurgiu și-au suspendat cursurile, ca urmare a numărului mare de infecții respiratorii acute înregistrate, precum și a cazurilor de gripă confirmate de către medici. 

În aceste condiții, mai mulți părinți au început să întrebe, în special pe site-urile de socializare, cine ia decizia și când, de a închide grădinițele, școlile sau liceele. 

Contactată telefonic, Magdalena Mărcuț, directorul Direcției de Sănătate Publică Giurgiu a precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”: 

Există, la nivel național, un protocol semnat între Ministerele Sănătății și cel al Educației și Cercetării, în cadrul căruia sunt precizate inclusiv modalitățile luării măsurilor de suspendare temporară a cursurilor școlare pentru o clasă sau pentru toată școala, dacă este cazul. Perioada pentru care cursurile pot fi suspendate este de cinci zile, în cazul în care se înregistrează minim trei cazuri de gripă, sau rata absenteismului, în cazul infecțiilor respiratorii, este de peste 20% din totalul elevilor de la acea școală, timp de trei zile consecutiv. Până în prezent, Direcției de Sănătate Publică doar i s-au adus la cunoștință deciziile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ în care s-au suspendat cursurile”, a mai precizat directorul DSP Giurgiu, Magdalena Mărcuț.

(Jurnal)