Ca și anul trecut, persoanele defavorizate, fără niciun venit din cadrul Municipiului Giurgiu au primit p așa cum ne declarau reprezentanții Direcției de Asistență Socială, pachete cu alimente dar și pachete cu produse de igienă personală.

Curioși să aflăm  ce conțin pachetele sosite ca sprijin social  din partea UE, am aflat că el este destul de generos fiind format în primul rând din unul alimentar, ce conține, următoarele produse:

4 litri de ulei, 5 kg de făină, 2 kg de zahăr, 4 kg de mălai, 4 kg de orez, 2 borcane de compot ( x 0,800 l), 2 borcane gem ( x 0,400 l), 2 pungi – paste făinoase, 5 cutii conserve cu carne de vită, 3 cutii conserve cu carne de  porc, 5 cutii de conserve cu pate de ficat.

Celălalt pachet, cu produse de igienă personală, conține:

5 buc. periuțe de dinți, 4 buc. cu pastă de dinți, Săpun lichid – 1 st. x 0,500 l, Șampon copii  – 1 st. x 0,500 l , Șampon adulți 1 st. x 0,500 l, Detergent rufe color – 1 pungă x 1kg, Detergent rufe albe – 1 pungă x 1 kg.

Salariații DAS fac totodată efortul de a duce pachetele  la domiciliul celor netransportabili, cu handicap sau celor izolați la domiciliu, infectați cu Covid-19. Și vă spunem că nu este deloc ușor cât timp un astfel de pachet complet, cântărește circa 40-50 de kg, ne mai spunea un salariat al DAS Giurgiu.

Directorul Direcției, Viorica Bănescu ne mai spunea că din luna iunie se vor relua distribuirea noilor ajutoare primite din partea Uniunii Europene, cu același scop , de sprijin a persoanelor cu mari probleme sociale.

(Jurnal)