Pregătirile pentru debutului noului an şcolar sunt în toi şi în comuna Găujani, ca în toate localităţile judeţului. Astfel, după cum ne spunea primarul localităţii, Dumitru Marcu, în aceste zile, pe ultima sută de metri, se realizează igienizări la unităţile şcolare ale comunei.

„Lucrăm la vidanjarea grupurilor sanitare, vopsim cu lavabilă sălile de clasă, astfel încât aerul să fie proaspăt la revenirea copiilor în clase. Nu ne-am apucat de lucrări prea ample, întrucât avem deja câştigat şi aprobat la finanţare un proiect care vizează reparaţii capitale la şcoala din Găujani. În acest proiect, veţi vedea, faţa şcolii din localitate va fi total schimbată, şi vom avea şi mobilier nou prins în proiect!”, ne spunea primarul comunei Găujani, Dumitru Marcu.

Şi, cum proverbul românesc spune că „omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car”, primarul comunei Găujani a decis să îl modifice puţin: în loc de „vară”, a preferat să fie…”primăvară” în ceea ce priveşte aprovizionarea cu combustibil solid (lemne) pentru încălzirea şcolilor.

„Am achiziţionat încă de astă-primăvară cantitatea de lemne necesară, le-am spart, le-am depozitat, astfel că, odată cu apariţia frigului, vom avea lemne uscate, pentru încălzirea copiilor. Am zis că este mai bine să fim prevăzători, să nu lăsăm pe ultima sută achiziţionarea acestui lemn şi, dacă am găsit oportunitatea în primăvară, am şi făcut achiziţia”, ne mai preciza primarul localităţii, înainte de a se întoarce la supravegherea lucrărilor de igienizare care erau în toiul execuţiei, în comuna pe care o conduce Dumitru Marcu.

(Jurnal)