Știrea că Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu din cadrul DGA,   a fost evidenţiat şi premiat, în anul trecut cu Diplomă de merit pentru rezultatele deosebite obţinute în activitatea de prevenire a corupţiei în rândul personalului M.A.I.. a trecut aptoapee neobservată în mass media.

Facem meritata reparație morală, precizând faptul că  în anul 2017, acest serviciu al DGA, a efectuat cercetări , fiind înaintate la Parchet  un număr 40 de dosare penale, 15 fiind iniţiate din sesizare proprie, iar 25 au fost primite de la diferite structuri de Parchet. Totodată  au fost efectuate activităţile dispuse şi înaintate către unităţile de Parchet într-un număr de 68 ordonanţe de delegare, din care 5 delegări la D.N.A., o delegare la D.I.I.C.O.T. şi 62 delegări la alte unităţi de Parchet.

În 6 dosare penale s-au întocmit rechizitorii, iar în cursul perioadei de referinţă s-au realizat două activităţi de prindere în flagrant.Cu ocazia activităţilor procedurale derulate, au fost efectuate cercetări cu privire la 23 suspecţi (8 personal M.A.I., una  cu funcţie de conducere, 7 cu funcţie de execuţie) şi 19 inculpaţi (una , personal M.A.I. cu funcţie de conducere, 18 cu funcţie de execuţie).
În domeniul Relaţiilor cu publicul şi Relaţiilor publice, în anul 2017, activităţile din acest domeniu au deţinut o pondere importantă în cadrul activităţilor desfăşurate, având la bază principiul deplinei transparenţe şi deschideri către opinia publică promovat de către D.G.A..Astfel, au fost consiliate şi primite în audienţă un număr de 30 de persoane..

Au fost înregistrate 24 petiţii, dintre care 12 au fost înaintate organelor de Parchet, 3 au fost redirecţionate către alte instituţii, iar 9 au fost clasate, fiind soluţionate şi 8 apeluri primite la Call center anticorupţie 0800.806.806.

Ca priorităţi de acţiune pe termen scurt şi mediu, Direcţia Generală Anticorupţie şi, implicit, Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, şi-a propus:

Facem precizarea că la nivelul judeţului Giurgiu, Direcţia Generală Anticorupţie este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, cu sediul în municipiul Giurgiu, strada Călugăreni, nr. 26, telefon 0246/207180, 0246/207827, fax 0246/207180 sau e-mail giurgiu.dga@mai.gov.ro.
Cetăţenii care vor să sesizeze fapte de corupţie săvârşite de personalul M.A.I., se pot prezenta la sediul indicat mai sus, precum şi în cadrul programului de audienţe, în fiecare zi de miercuri a săptămânii între orele 12.00-15.00.
De asemenea, faptele de corupţie ale personalului M.A.I. pot fi sesizate la linia gratuită anticorupţie a D.G.A., CALL CENTER 0800.806.806.