Imagini unice oferite de Poliția Locală Giurgiu, cu tone de gunoi ridicate din curtea unui giurgiuvean! (FOTO/VIDEO)        

0
653

  

PRECIZARE:Deși  subiectul de față a fost abordat și într-un alt material anterior al cotidianului nostru, în această dimineață,  dorim să vă prezentăm alte câteva imagini de la această acțiune, cu totul inedită, surprinse de către polițiștii locali. 

În consecință, astăzi, 26.10.2021, un birou al executorului judecătoresc ce activează pe raza municipiului Giurgiu a solicitat Direcției de Poliție Locală Giurgiu să i se acorde sprijinul, conform competențelor, în restabilirea ordinii de drept încălcată, cu privire la salubrizarea și igienizarea unui imobil situat în Giurgiu pe B-dul. Mihai Viteazul, ce va avea loc în data de 28.10.2021, începând cu ora 10.00.

    Așa cum am precizat și într-un alt material similar, proprietarul imobilului a fost sancționat  și notificat de nenumărate ori , având obligația de a-și salubriza și igieniza imobilul proprietate personală, având în vedere constatarea comisarilor Gărzii de Mediu, din cadrul Comisariatului Județean Giurgiu ( transmisă UAT- Primăria Municipiului Giurgiu).

Însă întrucât au fost epuizate toate căile procedurale ce sunt în competența Direcției Poliției Locale Giurgiu-Compartimentul Protecția Mediului  s-a trecut la demararea procedurilor legale (în conformitate cu Legea nr. 273/2020, pentru modificarea și completarea O.G. nr.21/2002 privind gospodărirea localităților urbane și rurale, art.24, alin 2) , în sensul obținerii ordonanței președențiale, la solicitarea primarului, de autorizare a instanței judecătorești, cu privire la permiterea accesului în imobil și efectuarea lucrărilor de intervenție, pentru salubrizare și igienizare.

Astfel, s-a ajuns ca deșeurile depozitate neautorizat, în curtea imobilului, precum și în afara acestuia, în decursul a mai multor ani, să fie încărcate, transportate, iar imobilul să fie salubrizat și igienizat de către autoritatea administrației publice locale, pe cheltuiala proprietarului notificat, în condițiile legii.

Așa cum ne preciza conducerea Poliției Locale, se speră că acțiunea va avea succes și curățenia va rămâne vreme îndelungată, deși vecinii  din zonă spun că proprietarul ” e plecat cu pluta” , ca să-i cităm, și că mai degrabă statul ar trebui să intervină și să îl interneze într-un centru instituționalizat unde să fie tratat ca atare, fără a mai pricinui necazuri vecinilor săi și nici lui prin riscul infectării de la gunoiul depozitat în curtea casei.

Ca de fiecare dată polițiștii locali solicită cetățenilor municipiului Giurgiu să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.

(Jurnal)