laufer-audieri-guvern-tudose-06-inquam-photos-octav-ganeaIlan Laufer, propus pentru funcția de ministru al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a primit joi aviz favorabil din partea Comisiilor de specialitate din Parlament

În cadrul audierilor, acesta a afirmat că printre prioritățile sale sunt :  Legea Prevenirii, cea a Parteneriatului public Privat și Legea Lobby-ului, și nu în ultimul rând programul Start-up Nation , arătându-se interesat   de   transformarea oficiilor teritoriale în agenții și de programul de internaționalizare a firmelor românești.

El a garantat că va avea audieri săptămânale , dovedind o  deschidere totală„.  Ilan Laufer a afirmat că dacă i se va solicita la un moment dat  să plece din funcție, chiar și pentru că „nu are șapcă”,  va pleca.

S-a terminat cu blocarea proiectelor în ministere, din punctul meu de vedere. Cine poate să vină cu argumente și să susțină legal ce să facem pentru România, rămâne. Cine vine și îmi explică cu argumente și cu Curtea de Conturi și cu consiliul nu știu care că nu se poate, va pleca”, a mai spus  Ilan Laufer.

Tânărul ministru urmăreşte – după cum a declarat –  înfiinţarea a circa 10.000 noi companii şi crearea a 20.000 noi locuri de muncă.

Ilan-Laufer

Evident că în cele din urmă noul ministru al Mediului de Afaceri a ajuns și la chestiunea aparițiilor sale în revista Men’s Healt  despre care a spus că nu o regretă  deoarece, în această revistă , au pozat  și  congresmeni americani.  Era acum cinci ani de zile. Nu făceam parte și nu aveam nicio funcție publică. Nu mi s-a părut ceva… Am primit o ofertă din partea Men’s Health să pozez atunci pe copertă și mi s-a părut ceva chiar foarte mișto ca să vă spun așa și am acceptat”, a explicat Ilan Laufer apariția în revista respectivă, precizând că, de când a ocupat funcția de secretar de stat, nu a mai pozat.

16938899_10212318046085631_5342811320861913335_n

De precizat că proaspătul ministru , Ilan Laufer,  este căsătorit cu Alina Crăciun, fosta soție a vedetei Antena 1, George Papagheorghe, cunoscut  de mulți sub numele de ” Jorge”.

Absolvent al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport (ANEFS) din Bucureşti (2006) , Ilan  a fost cunoscut în trecut mai mult ca personaj monden. Declaraţia sa de avere arată că Laufer va fi unul dintre cei mai bogaţi miniştri ai noului cabinet.

alina-ilan-laufer-e1491937764694-900x450

Ilan Laufer este fondatorul companiei Retail Group şi cel care a intermediat intrarea retailerului de îmbrăcăminte H&M în România, potrivit CV-ului transmis de minister, la solicitarea News.ro.

Alina-si-Ilan-Laufer

El a mai lucrat pentru Guvern în calitate de consilier la Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism în perioada 2013-2014, inclusiv în mandatul de ministru delegat în Cabinetul Ponta al fostului său şef, Florin Jianu, singurul ministru din cabinetul Sorin Grindeanu care şi-a dat demisia de onoare din cauza aprobării OUG 13 de modificare a codurilor penale.

În Republica Moldova a fost cunoscut drept partener oficial al omului de afaceri Alexandru Pincevschii, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Republica Moldova, preşedinte al holdingului „Elita-5”, care activează în vânzări auto, imobiliare şi comerţ.

 

(Jurnal)