INCREDIBIL! Ieri, s-au produs două cutremure în 104 secunde, ambele de suprafața și înregistrate aproape în același loc

0
157

România a fost zdruncinată de două cutremure, produse la doar 104 secunde distanță unul față de celălalt. Mai mult, seismele s-au înregistrat la suprafață, iar epicentrele lor au fost aproape în același loc – aspectul din urmă fiind un fenomen foarte rar întâlnit. Potrivit oficialilor Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), undele seismice au fost resimțite în mai multe zone din țară.

Primul cutremur a avut loc în cursul după-amiezii de ieri, la ora 17:29 în Marea Neagră. Acesta a avut o magnitudine de 2,2 grade pe scara Richter și s-a produs la doar 1 km adâncime. Uimitor chiar și pentru specialiștii de la INCDFP, la ora 17:31 s-a înregistrat al doilea cutremur în marea noastră, iar magnitudinea, dar și adâncimea lui au fost aceleași ca în primul caz.

Cel mai mare cutremur de anul acesta a avut loc pe 9 ianuarie şi a înregistrat o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter. Anul trecut, cel mai puternic seism a avut loc pe 28 octombrie, în judeţul Buzău şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită destul de mare și la București.