Iată ce au găsit comisarii Protecției Consumatorilor în două din unitățile de alimentație publică din Municipiu și județul Giurgiu.

0
134

În data de 6 noiembrie, 2023, un control operativ efectuat de către comisarii Comisariatului Pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu(CPPC), la câțiva operatori economici din alimentația publică a județului Giurgiu a relevat câteva aspecte pe care vi le oferim în rândurile de mai jos.

Astfel, la Zeynep Aliment SRL, un  fast-food din Bolintin Vale, comisarii au constatat că nu se respecta regimul de temperatură, privitoare la depozitarea recomandată de producător (de +4 /  +6 grade C ,  temperatura determinată cu termometrul din dotarea ANPC arăta +7.7 grade).

Totodată comercializarea unor produse alimentare se făcea fără elemente de identificare și caracterizare, lipseau graficul de schimbare a uleiului și informațiile referitoare la valoarea nutrițională a ingredientelor și la substanțe alergene.

În același timp erau folosite ustensile de bucătărie neprofesionale, constatându-se lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului utilizat pentru determinarea porțiilor. 

 

Au fost dispuse ca sancțiuni:

Două  amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei; un avertisment și oprirea prestării serviciului până la remedierea deficiențelor constatate. În plus s-a propus oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare de aproximativ 3.600 lei. 

La SC Olifdafcom SRL,  Covrigăria ”Panda” din Giurgiu, comisarii Protecției Consumatorilor au constatat următoarele:

Nerespectarea regimului  temperaturii  de depozitare, recomandată de producător; folosirea unor agregate frigorifice insuficient igienizate, cu chedere rupte.

Folosirea unor tăvi cu strat gros de arsură; folosirea ustensilelor de bucătărie neprofesionale; lipsa informațiilor referitoare la valoarea nutrițională a ingredientelor și la substanțe alergene.

Pentru toate aceste carențe au fost dispuse ca sancțiuni: o amendă contravențională în valoare de 15.000 lei, un avertisment și oprirea prestării serviciului până la remedierea deficiențelor constatate.

(Jurnal)