În vederea asigurării circulației rutiere în condiții de siguranță, s-a intervenit pentru prevenirea și combaterea poleiului, deszăpezirea sectoarelor de drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Giurgiu, acolo unde a fost necesar.

Astfel, angajații Direcției Județene de Transport, Administrarea Drumurilor Județene și Control Trafic Giurgiu s-au pregătit, încă din timpul nopții de 07 decembrie 2020, în bazele de deszăpezire și punctele de sprijin, unde s-au făcut pregătirile necesare în ceea ce privește încărcarea autobasculantelor cu material antiderapant și ieșirea în activitatea de patrulare.

Operatorii economici care acționează pe drumurile județene din Giurgiu au acționat astfel:

  • Lotul 1 (Baza nr.2 Centru-Punct de sprijin nr.3-Punct de sprijin nr.4 Centru Vest) – stratul de zăpadă a fost de 6 cm, s-a acționat cu 8 utilaje, iar cantitatea aproximativă de materiale antiderapante răspândită a fost  aproximativ de 40 tone de sare și 50 tone de nisip.
  • Lotul 2 (Baza nr. 5 Nord Vest, punct de sprijin nr. 6 Nord și Punct de sprijin nr. 7 Vest) stratul de zăpadă a fost de 5-6 cm,  pe drumurile județene s-a acționat preventiv cu 9 auto-utilajele, iar cantitatea aproximativă de materiale antiderapante răspândită a fost de 50 tone de sare și  50 tone de nisip.

„La acest moment, pe drumurile județene din Giurgiu se circulă normal, în condiții de iarnă, iar în bazele de deszăpezire și în punctele noastre de sprijin sunt disponibile materiale antiderapante pentru eventuale intervenții. Mai mult, am intervenit pe drumuri imediat ce vremea ne-a permis acest lucru, adică în momentul în care viteza și puterea vântului ce viscolea zăpada au scăzut în intensitate”, preciza, într-o discuție telefonică, directorul DJTADJCT Giurgiu, Mugurel Buzatu.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis ieri, 7 decembrie, o avertizare Cod galben de ninsori moderate cantitativ și strat de zăpadă.

În vederea asigurării siguranţei traficului rutier pe toate drumurile judeţene pe perioada de iarnă, reprezentanții Consiliului Județean Giurgiu și, totodată, ai Direcției Județene de Transport, Administrarea Drumurilor Județene și Control Trafic Giurgiu, roagă participanţii la trafic să circule cu atenţie sporită și prudență, în special pe sectoarele de drum unde se vor afla utilajele de intervenţie și de asemenea recomandăm ca maşinile să fie echipate corespunzător.

(Jurnal)