manastire1Sâmbătă,  27 mai, la Mânăstirea „Sf. Ioan Rusul” din Slobozia şi-a serbat hramul, motiv de adevărată sărbătoare în comună. Sute de pelerini din toată ţara au poposit în colţul de rai al comunei, deşi vremea nu a fost una tocmai perfectă pentru asemenea manifestare.

„Am căutat să facem în aşa fel încât cei care ne trec pragul în asemenea momente de sărbătoare să nu aibă de suferit, astfel că am mai pus un strat de piatră pe drumul care leagă DN5C – care tranzitează comuna noastră – cu mânăstirea”, ne spunea viceprimarul comunei Slobozia, Cristian Olaru.

De asemenea, la slujba Hramului a avut loc şi un eveniment la care credincioşii iau parte mai rar: hirotonirea ca preot a arhidiaconului Cătălin Dobri, ce va sluji la Biserica „Sf. Cuvioasă Parascheva” din comuna Hotarele.

La eveniment au luat parte, pe lângă sutele de enoriaşi din comună, precum şi cei veniţi în pelerinaj, şi tineri ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina. La plecare, după ce fiecare credincios s-a închinat la părticelele din moaştele sfântului care patronează mânăstirea din comuna Slobozia, oamenii au primit mici daruri simbolice.

„Hramul de sâmbătă a fost cel mai important eveniment al comunei, din ultima perioadă, dar nu putem lăsa deoparte şi faptul că suntem pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte proiectele de canalizare şi asfaltare a drumurilor  comunale”, ne mai spunea viceprimarul Cristian Olaru.

În acest sens, au fost depuse proiectele de finanţare pentru finalizarea reţelei de canalizare (ceea ce a rămas de făcut, după finalizarea proiectului implementat de APA SERVICE), precum şi pentru asfaltarea drumurilor de pe raza comunei.

„Documentaţia este depusă, aşteptăm acum să primim finanţările, pentru a ne putea apuca de treabă şi a finaliza lucrările care vor face din comuna noastră una cu adevărat europeană”, a mai precizat viceprimarul Cristian Olaru.

Jurnal