Hoții din magazinele LUCI ȘI IULI din municipiu, identificați și cercetați de polițiști

0
833

Cu puțin timp în urmă, prezentam, pe site-ul jurnalgiurgiuvean.ro, nemulțumirile administratorului lanțului de minimarketuri LUCI ȘI IULI din municipiu, care a făcut publice chiar și imaginile cu hoții în acțiune, în incinta magazinelor sale. La scurt timp, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu au transmis publicației noastre informația că unul dintre hoți a fost identificat și este cercetat. Iată, mai jos, integral, comunicatul transmis de IPJ Giurgiu:

„Un bărbat de 31 de ani și un tânăr de 17 ani sunt cercetați de polițiștii giurgiuveni, după ce au sustras în zilele de 19 și 27 aprilie, 2 sticle cu băuturi alcoolice, dintr-un magazin din municipiul Giurgiu.

La data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 01.00, Poliția Municipiului Giurgiu, a fost sesizată de către o persoană de 42 de ani, din municipiul Giurgiu, cu privire la faptul că în noaptea de 26/27 aprilie a.c., o persoană necunoscută a sustras o sticlă de băuturi alcoolice de pe raftul unui magazin din municipiul Giurgiu.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au identificat apelanta care, a declarat faptul că în noaptea de 26/27 aprilie a.c., în timp ce se afla la serviciu, a observat pe monitoarele camerelor de supraveghere un bărbat care a intrat în magazin și a sustras de pe un raft două sticle de băuturi alcoolice, pe care le-a ascuns în haină.

La ieșirea din magazin, femeia a reușit să recupereze o sticlă, însă bărbatul în cauză a fugit cu cealaltă, creând un prejudiciu în valoare de 160 de lei.

În urma activităților specifice desfășurate de polițiști, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, a fost depistată persoana în cauză, ca fiind un bărbat de 31 de ani, din municipiul Giurgiu.

În noaptea respectivă, bărbatul era însoțit de un tânăr de 17 ani, din municipiul Giurgiu care, în urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că în noaptea de 19 aprilie a.c., și acesta a sustras o sticlă de băuturi alcoolice, din același magazin de pe raza municipiului Giurgiu, creând un prejudiciu de 77 de lei.

Având în vedere evenimentul petrecut în noaptea de 27 aprilie a.c., cele două persoane au fost sancționate contravențional conform prevederilor Ordonanțelor Militare, cu amendă în cuantum de 3000 de lei.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.”

(Jurnal)