Hoții de fier din marfare, luați ”la ochi” de polițiști

0
210

În perioada 13 – 14 noiembrie 2019, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, participă la o acțiune, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, ce are ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii critice.

La nivelul județului Giurgiu, polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră acționează pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicații, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc.), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migraților ilegali şi verificarea legalității transportului/depozitării mărfurilor periculoase.

Se acționează în trenurile de persoane şi marfă, în stațiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infracțiunilor vizate. De asemenea, sunt vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice.

Totodată, sunt efectuate verificări şi la centrele de colectare materiale feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică.

La acțiune participă și reprezentanți ai Serviciului pentru Imigrări şi Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

Acțiunile organizate de Poliția Română, în primele 9 luni ale lui 2019, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de metale au avut ca rezultat ridicarea în vederea confiscării a 63 de tone de metale feroase şi 12,6 tone metale neferoase (cupru), respectiv 1.167 de tone de mărfuri periculoase şi 42,5 tone deșeuri periculoase.