Guvernul PNL, alături de giurgiuveni!

0
300

În ședința de Guvern din 25 martie 2021 au fost adoptate două hotărâri extrem de importante pentru Giurgiu. Acestea vizează alocarea unor sume de care municipiul și județul aveau nevoie urgentă, banii fiind alocați din fondul de rezervă bugetară al Guvernului.

Administrația Giurgiu are la dispoziție acum, 11,7 milioane pentru finalizarea a două drumuri județene: DJ 411 Limita Călărași – Clejani și DJ 603 Naipu – Comana, contractate din fonduri europene încă din 2012 și nefinalizate la timp. Aceste lucrări trebuie finalizate, altfel Consiliul Judeţean va fi în situația de returna toate sumele primite de la Uniunea Europeană, existând riscul de dezangajare din cauza marilor întârzieri şi 7,03 milioane lei, pentru achitarea unei datorii lăsate în urmă de administrația locală PSD: titluri executorii și popriri înființate pentru serviciul de salubrizare al Municipiului Giurgiu, două proiecte de urgenţă maximă pentru comunitate.

Fără acești bani alocați de Guvernul liberal, proiectele de infrastructură și modenizarea județului ar fi fost abandonate, conturile Primăriei fiind blocate, iar banii primiți de Consiliu de la Uniunea Europeană ar fi trebuit returnați.

,,Sumele primite acum reprezintă a treia alocare pe care Guvernul liberal o aprobă pentru județul Giurgiu în doar șase luni. Oricât ar încerca PSD să dezinformeze privind alocările în Giurgiu, faptele și cifrele nu mint și nici hotărârile de guvern publicate în Monitorul Oficial!

Noi ne ținem de promisiunile făcute, știu că asteptările sunt mari, nu se rezolvă toate peste noapte, dar, plătim datoriile lăsate în urmă de o administrație ireponsabilă și pornim dezvoltarea județului Giurgiu,” a declarat deputatul de Giurgiu, Gabriela Horga.