Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Guvernul oferă cadouri în bani celor ce iau notă maximă la examenele naționale!

Guvernul oferă cadouri în bani celor ce iau notă maximă la examenele naționale!

0
Guvernul oferă cadouri în bani celor ce iau notă maximă la examenele naționale!

Guvernul din România a adoptat o hotărâre prin care acordă 2.000 lei pentru fiecare absolvent cu media 10 la Evaluarea Naţională de clasa a VIII-a şi 5.000 lei pentru cei care au avut media 10 la Bacalaureat, conform celor de la news.ro. 

După cum se vede ultima încercare de determinare a tinerilor să învețe și să obțină performanțe este banul!

În acest sens Guvernul a adoptat o hotărâre privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au reușit să obțină nota maximă la Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, sesiunea din anul 2022, dar şi pentru absolvenții de liceu care au obținut media 10 la Bacalaureat.

Prin urmare, Executivul din România a aprobat acordarea de stimulente financiare elevilor de nota 10 în semn de apreciere a acestor rezultate. Noi zicem că pentru a-i determina în acest fel pe elevi  să obțină  performanță în actul educațional  și respectiv să îi motiveze pe elevi la  examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Astfel valoarea stimulentelor financiare pentru elevii care au finalizat examenele naţionale cu media 10 din această vară a fost majorată, după cum urmează:

  • 2.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la evaluarea naţională de clasa a VIII-a, sesiunea 2022;

  • 5.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat de anul acesta (sesiunea de vară iunie-iulie 2022).

Conform datelor Ministerului Educației anul acesa aproape 240 de absolvenţi de clasa a VIII-a (mai exact 237) au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, respectiv 239 de absolvenţi de liceu au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat. (222 la examenul naţional bacalaureat şi 17 la examenul de bacalaureat german).

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °