Guvernul Dancilă a primit mai multe voturi decât cel al fostului premier, Mihai Tudose, dar mai puține decât al lui Grindeanu

1
167

După audierile care au avut loc în comisiile parlamentare de specialitate ”pe bandă rulantă”, miniștrii propuși pentru Guvernul premierului desemnat Viorica Dăncilă au fost în sfârșit votați în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului. Guvernul Viorica Vasilică Dancilă a cerut Parlamentului votul de învestitură și l-a obținut, cu 282 de voturi ”pentru”, fiind necesare minim 233 de voturi.

De asemenea, s-au înregistrat 136 ”împotrivă” şi o abţinere. Au fost 429 de parlamentari prezenţi, dintre care voturile valabil exprimate – 419. Opoziția a acuzat că nu a avut timp să adreseze întrebări și să cunoască viitorii miniștri, pentru că fiecare audiere a durat doar 30 de minute.

De menționat faptul că Guvernul condus de Viorica Dancilă a primit mai multe voturi decât cel al fostului premier, Mihai Tudose, dar mai puține decât a obținut cabinetul lui Grindeanu. Noul Executiv se va apuca de treabă, spunea prim-ministrul desemnat, cu “programul de guvernare în față”.

Președintele PSD a elogiat-o pe Viorica Dancilă

Președintele PSD, Liviu Dragnea,  a elogiat-o pe Viorica Dancilă, pe care o consideră în continuare o “doamnă plăcută și neconflictuală. Totodată, Liviu Dragnea a vorbit despre bunăstarea românilor de la alegeri încoace. Opoziția, la rândul ei  a avertizat că desemnarea unui nou Executiv PSD-ALDE este o eroare pe care românii o vor deconta.

Prima ședința oficială a noului Guvern va avea loc miercuri, 31 ianuarie.

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. […] După audierile care au avut loc în comisiile parlamentare de specialitate ”pe bandă rulantă”, miniștrii propuși pentru Guvernul premierului desemnat Viorica Dăncilă au fost în sfârșit votați în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului. Guvernul Viorica Vasilică Dancilă a cerut Parlamentului votul de învestitură și l-a obținut, cu 282 de voturi ”pentru”, fiind necesare minim 233 de voturi. De asemenea, s-au înregistrat 136 ”împotrivă” şi o abţinere. Au fost 429 de parlamentari prezenţi, dintre care voturile valabil exprimate – 419. Opoziția a acuzat că nu a avut timp să adreseze întrebări și să cunoască viitorii miniștri, pentru că fiecare audiere a durat doar 30 de minute. De menționat faptul că Guvernul condus de Viorica Dancilă a primit mai multe voturi decât cel al fostului premier, Mihai Tudose, dar mai puține decât a obținut cabinetul lui Grindeanu. Noul Executiv se va apuca de treabă, spunea prim-ministrul desemnat, cu “programul de guvernare în față”. Președintele PSD a elogiat-o pe Viorica Dancilă Președintele PSD, Liviu Dragnea,  a elogiat-o pe Viorica Dancilă, pe care o consideră în continuare o “doamnă plăcută și neconflictuală. Totodată, Liviu Dragnea a vorbit despre bunăstarea românilor de la alegeri încoace. Opoziția, la rândul ei  a avertizat că desemnarea unui nou Executiv PSD-ALDE este o eroare pe care românii o vor deconta. Prima ședința oficială a noului Guvern va avea loc miercuri, 31 ianuarie. (Jurnal)   Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro Articol sursa: Guvernul Dancilă a primit mai multe voturi decât cel al fostului premier, Mihai Tudose, dar mai pu… […]