Astăzi, 5 octombrie, 2021, în aula Parlamentului a avut loc votul moțiunii de censură împotriva Guvernului Cîțu. Din numărul total al senatorilor și deputaților, prezenți au fost 318, din care au fost obținute 281 de voturi pentru moțiunea de cenzură, neavând niciun vot împotrivă. Trebuie menționat că pentru a trece, moțiunea avea nevoie doar de 234 de voturi.

Paradoxal Guvernul a fost demis în ”ziua cea mai neagră a României”, de la începutul Pandemiei, zi în care s-au înregistrat 237 de decese în ultimele 24 de ore, oameni ce au pierit din cauza Covidului și peste 15000 de cazuri noi!

În urma acestui rezultat al moțiunii, reprezentanții partidelor din Parlament se vor întâlni cu Președintele României, care la această oră este plecat într-o vizită în afara țării.

Despre cine ar putea fi propus ca Premier, în timp ce social democrații evită să  dezvăluie numele celui pe care l-ar dori în fruntea Guvernului, USR PLUS a declarat de la început că îl vor propune pe proaspătul președinte al partidului,  Dacian Ciolos.

 În ziua votului pe moțiunea de cenzură, Social democrații au venit în Parlament cu o machetă cu Superman căzut în cap, , aluzie la montajul postat recent de Florin Cîţu pe reţelele sociale, în care premierul era echipat în vestimentația personajului din filmul cu același nume. Evident că politicienii Opoziției n-au ratat să își făcă chiar și selfie-uri cu statuia cu  Superman căzut în cap, într-o baltă de sânge, instalată chiar la intrarea în Plenul Parlamentului.

(Jurnal)