În sfârșit, după luni de așteptări din partea primarilor de localități din țară, Guvernul a alocat peste un miliard de lei, din Fondul de rezervă, pentru proiectele locale. Banii urmează să ajungă la cele  2.756 de administrații locale din România.  În acest fel aproape toate primăriile care au depus cereri de finanțare, au primit 1.010.966.000 lei.

Din total, 2.514 comune au primit o finanțare totală de 614 milioane de lei, un număr de 194 de orașe au primit 95,5 milioane de lei, iar 123,3 milioane de lei au fost alocați pentru 48 de municipii, printre care, evident, se numără și Primăria Giurgiu.

O sumă de 177 de milioane de lei va ajunge la consiliile județene, inclusive Consiliului județean Giurgiu. Ele sunt destinate, în mare măsură, pentru a acoperi costurile privind serviciile de asistență socială și protecție a copiilor.

Cu acești bani, primarii vor finaliza Proiectele locale, acestea urmând  a veni în sprijinul și la dispoziția comunităților locale.

Citat de Hotnews, premierul Cîțu, ce tocmai a fost demis, a declarat că din aceste sume „25-30% se vor duce și către primarii PSD”.

(Jurnal)