Grupul austriac Voestalpine reduce valoarea dividendelor

0
182

Compania austriacă cu punct de lucru și în Zona Liberă din Municipiul Giurgiu, intenţionează să reducă valoarea dividendelor faţă de nivelul de anul trecut, de 1,10 euro per titlu, anunţul ducând la scăderea acţiunilor cu 3,5%.

Voestalpine produce platbande din oţel pentru industria auto, feroviară şi energetică și se aşteaptă ca profitul (înainte de taxe şi dobânzi, depreciere şi amortizare EBITDA) să se situeze la 1,2 miliarde de euro (1,32 miliarde de dolari) pentru anul financiar 2019/2020 care se încheie în martie.

Deja, compania cu sediul în Linz, şi-a redus luna trecută estimările privind EBITDA, de la 1,6 la 1,3 miliarde de euro, din cauza cererii reduse din industria auto.
După analizarea „posibilelor efecte ale schimbării condiţiilor economice globale pe principalele segmente de activitate”, compania a înregistrat deprecieri de active şi provizioane de risc de 360 milioane de euro, din care 80 milioane de euro vor afecta EBITDA.

„Conducerea va propune reducerea dividendelor pentru anul financiar 2019/2020 comparativ cu nivelul din anul precedent”,
se arată în comunicatul grupului austriac.

Voestalpine, specializat în produse de oţel de înaltă calitate, are aproximativ 48.000 de angajaţi. Grupul este reprezentat la nivel mondial de 500 de companii care produc şi comercializează produse din oţel în peste 50 de ţări.

(Jurnal)