Autoritățile au descins în această dimineață la domiciliul giurgiuveanului care-și transformase curtea într-o groapă de gunoi.(Video)

0
609

Astăzi, 28 octombrie 2021, încă de la primele ore ale dimineții, angajați ai unor servicii din municipiului (Giurgiu Servicii Locale, Giurgiu Servicii Publice, Giurgiu Construcții Edilitare), ai operatorului de salubritate ROSAL GRUP, dar și din cadrul instituțiilor din subordinea MAI (Jandarmerie și Poliție) și Poliției Locale Giurgiu, au acționat la domiciliul unui giurgiuvean pe nume B.C., care, așa cum am mai scris în nenumărate articole în decursul a mai mulți ani, a adunat în curtea sa o cantitate impresionantă de deșeuri de toate felurile, transformându-și curtea și zona într-o adevărată bombă ecologică.

Deși aceeași acțiune de ridicare a gunoiului s-a mai petrecut și în iunie 2019, data la care s-au ridicat 7,3 tone de deșeuri, totuși nu a fost suficientă ca obiceiul acestui giurgiuvean de a colecta gunoi de peste tot să se încheie.

Situația s-a repetat, deșeurile continuând, mai ales în perioada verii, să creeze vecinilor un mare disconfort atât prin mirosul degajat, dar și prin șobolanii atrași de gunoiul depozitat în curtea proprietarului.

Astfel, autoritățile locale au demarat procedura de obținere a unei ordonanțe președințiale care să le permită operatorilor economici să-i ridice mormanul de gunoi din curte, dar și din fața curții.

În acest sens, autoritățile au avut un cadru legal prin  Legea 275/2020, aprobată în luna noiembrie 2020, care prevede modificarea de măsuri de gospodărire a UAT-urilor. În acest fel, autorităților teritorial-administrative li s-a oferit dreptul de a interveni pe domeniile private pentru salubrizare și pentru igienizare atunci când proprietarul nu permite.

Cum acest individul nu a permis intrarea pe proprietatea lui, aceasta a fost soluția legală de a putea pătrunde și salubriza zona respectivă.

La momentul editării acestui articol, cei 11 angajați ai GSP, GSL, echipați cu saci, furci și ajutați de un buldozer încărcau de zor camionul pus la dispoziție de Rosal Group.

Din discuțiile purtate cu reprezentanții acestor societăți, aceștia estimau că și de această dată vor fi ridicate cel puțin 20 de tone de gunoi.

Vom reveni cu imagini în cursul zilei pentru a vedea cu ochii dumneavoastră diferența între cum arăta curtea înainte și după această operațiune de amploare.

(Ana Magheru)