Vremea a luat-o razna! Sâmbătă, 26 iunie, în jurul orei 22:35 (aproximativ), Municipiul a fost traversat de o ploaie torențială din care nu a lipsit grindna, care în unele locuri a atins dimensiunea oului de porumbel.

Ciudat este că furtuna, care nu a durat mai mult de 10-15 minute, nu a fost anunțată de alte fenomene meteorologice (fulgere, trăsnete, vânt puternic), ci s-a abătut spontan, surprinzându-i giurgiuveni, mulți dintre ei, probabil, urmărind meciul dintre Austria și Italia, din cadrul Campionatului European de Fotbal  EURO 2020.

Fenomenele meteo însă au continuat mult timp după căderea ploii abundente, cu piatră…

De menționat că județul Giurgiu se afla, încă din cursul zilei de vineri, 25 iunie în cod portocaliu de vreme extrem de caldă, pe traseul fenomenului meteorologic care a făcut zilele acestea ravagii în mai multe zone din vestul țării, în urma unui val de aer rece ce străbate teritoriul țării noastre în aceste zile și care, întâlnind aerul fierbinte,  a generat astfel de fenomene.

Vremea continuă să fie haotică și în următoarea perioadă. De aceea Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) trage un semnal de alarmă. Potrivit sursei citate, instabilitatea meteorologică extremă care a făcut ravagii în Europa continuă să acopere zone largi ale României.

(Jurnal)