vineri, iunie 9, 2023
Acasă Actualitate Greva generală a profesorilor, la Giurgiu s-a desfășurat sub spectrul zvonurilor alarmiste!...

Greva generală a profesorilor, la Giurgiu s-a desfășurat sub spectrul zvonurilor alarmiste! Inspectorul general adj. al IȘJ, face precizările necesare…

0
589

Greva de astăzi a profesorilor din România, a fost prima din ultimii 18 ani. Ca urmare, cadrele didactice au mers la școli, dar nu au ținut cursuri, evident bucuria elevilor… Profesorii giurgiuveni s-au alăturat la rândul lor, colegilor din toată țara, participând la greva de astăzi, 22 mai. 

Deși se află la o întrunire de specialitate în afara țării, Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu ne-a răspuns cu amabilitate la întrebarea noastră privind numărul cadrelor didactice ce au participat la greva de luni 22 mai…

Conform declarațiilor acestuia, la protest a participat aproximativ 67% din totalul personalului didactic giurgiuvean, însemnând cadre didactice și personal auxiliar didactic și nedidactic.

Procentajul este destul de relevant la nivel de judet. Dacă ne referim strict la profesori, procentajul este de 69%. Procentajul însă se poate modifica de la o zi la alta, statistica fiind realizată zilnic, întrucât  oamenii își pot modifica poziția – ne-a precizat prof. Ghimpețeanu.

Dorind să aflăm cum a decurs această zi la nivelul unităților de învățământ din județul Giurgiu, ne-am adresat Inspectorului general, adjunct al IȘJ, d-na Florentina Găina. Aceasta ne-a declarat:

S-au organizat Comitete de grevă, s-a discutat programul cu directorii fiecărei instituții, pentru a se cunoaște exact modul de organizare, cum și când se va veni la școală. Cadrele didactice care nu au participat la grevă au asigurat supravegherea elevilor pentru a nu exista probleme.

Întrebată ce este adevărat din zvonul conform căruia participanților la grevă sunt supuși presiunilor și că li s-ar putea desface contractele de muncă  sau vor suporta o serie de alte  consecințe, prof. Florentina Găină ne-a declarat:

Nu au existat astfel de discuții, sunt doar zvonuri, cu atât mai mult ceva oficial cu privire la aceste temeri… Însă au existat câteva nelămuriri ale colegilor care sunt înscriși la gradele didactice. Au vrut să știe dacă suspendarea contractului de muncă pe perioada grevei îi poate afecta și în ce mod.

Nelămuririle au făcut obiectul unei discuții în videoconferința ce a avut loc astăzi, 22 mai, iar oficialii din Minister ne-au asigurat că nu vor exista probleme în acest sens – a mai precizat prof. Florentina Găină, Insp. general adj. al IȘJ Giurgiu.

Prima zi de grevă în Educație, s-a încheiat cu negocieri blocate. Greva profesorilor continuă, în timp ce Evaluarea Națională la clasa a VI-a se află  în pericol…

Vom reveni în curând cu noi informații, sperând că vom avea un dialog și cu unul din cei doi lideri de sindicat din sistemul de învățământ al județului Giurgiu, care probabil ne vor face mai multe precizări.

(Jurnal)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com